Bez golova u Milanovcu u premijernom meču drugog dela prvenstva

GORNJI MILANOVAC, 24. februar 2024 – Fudbaleri Smedereva i Metalca sastali su se danas u Gornjem Milanovcu u utakmici 21. kola prvenstva Prve lige Srbije. Domaćinima su bodovi bili neophodni da se izbave iz opasne zone, Smederevu da se zadrži u gornjem delu tabele, ali je to, izgleda, pre sprečilo nego učinilo da bude viđena bolja igra od one koju su prikazale obe ekipe.

Prvu izgledniju šansu da donese promenu rezultata imao je Ćorković u 20. minutu, ali je golman Metalca njegov udarac odbranio.

Novajlija u dresu Smedereva na pozajmici iz pančevačkog Železničara, Zulić je takođe u prvom delu meča mogao da se proslavi prvencem u novom dresu, opet se tome isprečio golman domaćina.

Na početku drugog dela susreta igrači Metalca su bili nešto agilniji, imali su više loptu u posedu i pokušavali da stignu do gola Smedereva na kome je bio Jović. Tako je iskusni Ilić imao šansu da ga savlada, ali se čuvar mreže smederevskog tima nije dao.

U 81. minutu Smederevci su možda bili najbliži postizanju gola kada je Obradović posle kornera šutirao, navijači Smedereva, koji su i na ovom gostovanju pratili njihove ljubimce, videli su već loptu u mreži, no nije tako mislio i golman domaćih koji ju je sačuvao.

Imali su Smederevci pre završnice susreta tri uzastopna kornera, činilo se da su rešili da uzmu i preostala dva boda, ali im to nije uspelo, pa su u nadoknadi sudijskog vremena bili prinuđeni da strahuju da im se ne izjalovi i osvajanje jednog.

Posle ovog kola Smederevo je na tabeli gde je na šestom mestu, s tim što sada ima bod više, ukupno 31. U narednom kolu na stadion kraj Stare železare dolazi Jedinstvo iz Uba, koje je danas slavilo kod kuće u meču sa Radničkim iz Sremske Mitrovice sa 1:0. Ubljani tako sada imaju dva boda više od Smedereva i nalaze se, dok ne budu odigrane ostale utakmice ovog kola, na četvrtom mestu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!